viernes, 26 de noviembre de 2010

Jornada INNOV! 2010 sobre Mobilidad en Viladecans

Como cada año, en Viladecans se ha celebrado INNOV!, una jornada que pretende mostrar los diferentes aspectos innovadores en el tejido empresarial de la zona. Este año las ponencias, charlas, networking y exposiciones se han centrado en la MOBILIDAD y el cluster 6M.
Os transcribo articulo del propio organizador, Can Calderón, en el que detalla claramente el concepto de Mobilidad.
"La mobilitat és l’estat o capacitat d’estar en moviment, i en gaudeixen tant les persones com qualsevol entitat o empresa. Les persones es mouen però necessiten continuar en comunicació amb els seus col·laboradors, poder consultar els seus documents de treball, estar al cas del que succeeix a la seva empresa; els cotxes es converteixen de vegades en les nostres oficines i els dotem de recursos que permeten ampliar les seves funcions; les mercaderies viatgen a milers de quilòmetres però volem saber exactament on estan a cada moment i en quin estat; les empreses d’aquí fan negocis amb empreses que es troben en una altra part del món sempre que es mantinguin interconectades; els magatzem logístics mouen milers i milers de productes, de referències, sabent em tot moment l’estoc i gestionant les comandes en temps rècords, … o més doméstic, quan vaig circulant per la ciutat buscant aparcament, amb el temps just, agraeixo que em facin saber on hi ha a prop una plaça lliure; o menys simpàtic: la eficàcia en la gestió de les grues municipals quan retiren un cotxe (foto, autorització, retirada, tot en un moment).

I més problemàtica: vivim i treballem en ciutats diferents, allunyades i moltes vegades mal comunicades, agafem el cotxe per anar i tornar a treballar a la mateixa hora que molts i molts dels nostres veïns, colapsant les carreteres, contaminant, gastant recursos i energies finites, generant estrés….. aixó també és un tema de mobilitat."

Podeis leer el articulo completo en su blog

Y para ilustrar este concepto de mobilidad Sivana elaboró una decoración con una zona de exposición realizada en madera y backligths que por su forma y atractivo visual dotó al evento del aire innovador y de mobilidad que se buscaba.